راه اندازی خط تولید زغال

خط تولید زغال
17161371997131

راه اندازی خط تولید زغال

راه اندازی خط تولید زغال، یکی از کسب و کارهای پرسود است که شرایط ویژه ‌ی خود را دارد. خرید و فروش زغال، با تقاضا و استقبال بسیار زیادی مواجه است. همین  موضوع، برخی از سرمایه گذاران را به راه اندازی خط تولید زغال متمایل می کند.

برای راه اندازی خط تولید زغال باید به فکر فضای مناسب و تجهیزات لازم باشید. در ادامه این مقاله از آتاصنعت به طور کامل در رابطه با تجهیزات لازم برای راه اندازی خط تولید زغال، شرایط و امکاناتی که باید فراهم کنید و هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده صحبت خواهیم کرد.

نکات مهم برای اجاره کارگاه تولید زغال فشرده

دستگاه های لازم برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده

فرقی نمی‌کند که شما قصد تولید زغال فشرده یا زغال صنعتی را داشته باشید، در هر صورت باید یک فضای مناسب برای راه اندازی خط تولید ذغال و قرار دادن تجهیزات ایجاد کنید. در ادامه به طور کامل تمامی نکات مهم مربوط به اجاره کارگاه خط تولید زغال را برای شما بازگو خواهیم کرد:

1. ابعاد فضا برای راه اندازی خط تولید زغال

محیطی که شما برای راه اندازی خط تولید زغال در نظر می‌گیرید، باید ابعاد مشخصی داشته باشد تا تمامی تجهیزات به راحتی در این فضا قرار بگیرند. به عنوان مثال کارگاهی که برای تولید زغال انتخاب می‌کنید باید حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر باشد. ارتفاع این کارگاه باید حدوداً سه و نیم متر باشد.

بهتر است محیط کارگاه شما از حدود ۶۵ تا ۸۰ متر باشد تا مشکلی برای کارکرد تجهیزات وجود نداشته باشد. برق لازم برای این کارگاه می‌تواند سه فاز و به صورت ۳۲ آمپری مورد استفاده قرار گیرد.

2. شرایط کارگاه تولید زغال فشرده

به دلیل اینکه محصولات شما ممکن است مواد زائد آلوده و خطرناک را وارد اتمسفر کنند، بهتر است مکان کارگاه خود را در خارج از شهر انتخاب کنید. همچنین شرایطی را برای از بین بردن مواد زائد در نظر بگیرید. زیرا نباید هیچ گونه مواد زائدی وارد محیط زیست کنید. در این حالت علاوه بر اینکه به محیط زیست آسیب می رسانید؛ ممکن است که اداره محیط زیست شهر این وضعیت را بررسی کرده و از شما ایراد بگیرد.

3. تهیه گاز برای خط تولید

گازی که شما برای تولید زغال فشرده نیاز دارید، با گاز شهری متفاوت است. گاز مورد نیاز فعالیت شما، گاز صنعتی با فشار بسیار بالاست. بنابراین باید از یک مشعل گازی پرقدرت کمک بگیرید. در صورتی که گاز مورد نیاز شما فشار و قدرت لازم را نداشته باشد، زغالی که در نهایت تولید می‌شود، کیفیت و کارایی لازم را نیز نخواهد داشت.

برخی از کسب و کارها سعی می‌کنند از منابع دیگر مثل گازوئیل استفاده کنند. ولی باید در نظر داشته باشید که استفاده از گازوئیل هزینه بسیار زیادی دارد و در این حالت خلوص محصولات چندان زیاد نخواهد بود.

4. شرایط مناسب برای جابجایی

مکان کارگاه باید به گونه‌ای باشد که شرایط برای حمل و نقل آسان باشد. مواد اولیه مثل انواع خاک اره باید توسط ماشین‌ها یا کامیون‌های بزرگ از منبع به سمت کارگاه حمل شود. بنابراین دسترسی به مکان کارگاه باید راحت باشد. سعی کنید قبل از راه اندازی خط تولید زغال، زیرساخت‌های لازم را برای حمل و نقل ایجاد کنید.

5. تهیه برق سه فاز

دستگاه تولید زغال فشرده و تمامی دستگاه‌هایی که در کارگاه شما وجود دارند، برای فعالیت و کار کردن نیاز به برق سه فاز دارند. بنابراین فکر تهیه برق دو فاز یا انواع دیگر برق‌ها را از ذهن خود بیرون کنید. برقی که شما برای راه اندازی خط تولید زغال به آن نیاز دارید، باید حتماً به شکل سه فاز باشد.  

شاید موضوع تهیه برق در ابتدای کار چندان مورد توجه نباشد، اما باید این موضوع را بدانید در صورتی که برق رسانی به دستگاه‌ها به صورت درست انجام نشود، آسیب بسیار زیادی به سرمایه شما وارد خواهد شد. چرا که ممکن است دستگاه‌ها اتصالی کرده یا به طور کامل خاموش شوند.

6. وجود سقف با ارتفاع مشخص

یکی از مهمترین نکات در راه اندازی خط تولید زغال فشرده، وجود سقف با ارتفاع مشخص است. کارگاه شما باید حتماً دارای سقف باشد؛ زیرا هنگام کار کردن با خاک اره، ممکن است مقدار بسیار زیادی گرده وارد هوا شود که بعد از ورود به اتمسفر باعث آلودگی محیط زیست می‌شود. ارتفاع سقف باید حداقل ۴ متر باشد؛ چرا که ارتفاع پایین‌تر از این عدد ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی برای کارمندان شود.

نحوه تولید زغال فشرده

تولیلد زغال فشرده

بعد از اینکه مکان لازم برای راه اندازی خط تولید زغال فراهم شد، لازم است اطلاعاتی در رابطه با نحوه تولید زغال داشته باشید.

  • مواد اولیه شما خاک اره است که با استفاده از تجهیزات و دستگاه‌هایی که تهیه کرده‌اید باید به بریکت زغال تبدیل شوند. ابتدا خاک اره با سایر مواد ترکیب شده تا به شکل فشرده در بیاید و به بریکت تبدیل شود.
  • برای فشرده سازی معمولاً خاک اره را درون قالب‌هایی مخصوص قرار می‌دهند که به شکل مکعب هستند.
  • در مرحله بعد این قالب فشرده وارد کوره صنعتی می‌شود.
  • بعد از ورود بریکت به کوره، برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی آن تغییر کرده و به هموژن تبدیل می‌شود. یعنی به یک محصول کاملاً یکدست و کربن خالص تبدیل می‌شود.
  • در مرحله بعد به راحتی می‌توان محصول نهایی را بسته بندی کرد و به بازار انتقال داد.

تجهیزات لازم برای راه اندازی خط تولید زغال

بیشترین سرمایه گذاری شما بر روی تجهیزات لازم برای راه اندازی خط تولید زغال خواهد بود. در ادامه برخی از دستگاه‌های لازم برای این خط تولید را بیان خواهیم کرد:

کوره زغال

یکی از دستگاه‌های مهم در راه اندازی خط تولید زغال فشرده، کوره صنعتی زغال است. کوره زغال وظیفه حرارت دادن و خالص سازی بریکت را برعهده دارد. مواد اولیه بعد از ورود به کوره زغال تا حد لازم گرم شده و مواد ناخالص از آنها جدا می‌شود. در نتیجه این مواد به یک زغال مناسب و با کیفیت تبدیل می‌شوند. به همین دلیل خرید یک کوره مناسب با کارایی بالا، اهمیت بسیار زیادی در نتایج کیفیت محصول شما دارد.

اکسترودر

دستگاه اکسترودر نیز یکی دیگر از دستگاه‌های مهم در راه اندازی خط تولید زغال است. این دستگاه وظیفه مرغوب سازی بریکت را برعهده دارد. یعنی ابتدا بریکت وارد دستگاه اکسترودر شده و بعد وارد کوره زغال می‌شود.

در صورتی که دستگاه اکسترودر وجود نداشته باشد، ذغالی که در نهایت تولید می‌شود بسیار ناخالص و بی‌کیفیت خواهد بود. بنابراین هنگام خرید این دستگاه، توجه بسیار زیادی به کارایی و عملکرد آن داشته باشید.

خشک کن و سرند

همانطور که از نام این دستگاه مشخص است، وظیفه خشک کردن مواد اولیه را بر عهده دارد. خاک اره و بریکتی که تولید ذغال مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارای درصد مشخصی از رطوبت است.

این رطوبت می‌تواند کیفیت زغال را تغییر دهد. بنابراین باید با استفاده از دستگاه خشک کن و سرند رطوبت بریکت‌ها را از بین برد. این دستگاه‌ها مواد اولیه را گرم کرده و با ایجاد حرارت، رطوبت را از بین می‌برند.

درآمد خط تولید زغال فشرده

برای پیش‌بینی درآمد تولید زغال فشرده، ابتدا شما باید سود و زیان کسب و کار خود را مشخص کنید. تمامی هزینه‌ها باید در نظر گرفته شوند. همچنین در حین انجام کار ممکن است کارگاه نیاز به مخارج اضافی داشته باشد. مثلاً هزینه تعمیر دستگاه ها و هزینه صنایع بالادست باید به عنوان هزینه‌های اضافی پرداخت شود.

در نهایت بعد از بررسی و ارزیابی تمامی هزینه‌ها، می‌توان سوددهی کسب و کار را مشخص کرد. در صورتی که یک خط تولید را برای تولید زغال فشرده انتخاب کنید، به صورت ماهانه، بین 20 تا 120 میلیون تومان درآمد خواهید داشت. البته قیمت زغال همواره در حال تغییر است. تاکنون قیمت این محصول نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بنابراین احتمال ورشکستگی در این کسب و کار بسیار پایین خواهد بود.

هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده

هزینه های تولید زغال فشرده

اگر قصد راه اندازی خط تولید زغال را دارید. در ابتدا باید هزینه های راه اندازی خط تولید زغال را محاسبه کنید. با توجه به فروش ویژه محصولاتی مانند زغال در داخل کشور، مراکز مختلفی شکل گرفته‌اند که می‌توانند تجهیزات و دستگاه‌های لازم برای راه اندازی خط تولید زغال را با قیمت‌های متفاوت به شما بفروشند. بنابراین در ابتدا شما باید تصمیم بگیرید که قصد خرید چه نوع دستگاهی را دارید و برای خرید دستگاه به بهترین مراکز مراجعه کنید.

جدا از این مسئله شما باید هزینه خاصی را برای مکان راه اندازی خط تولید زغال در نظر بگیرید. خرید یا اجاره زمین برای راه اندازی کارگاه، مراحل قانونی مخصوص به خود را دارد. به طور میانگین شما باید بین 220 تا 450 میلیون تومان برای راه اندازی خط تولید زغال هزینه کنید که با در نظر گرفتن هزینه های اضافی و حقوق نیروی انسانی این میزان بیشتر هم خواهد شد.

لازم به ذکر است این ارقام ممکن است در اثر تورم حاکم بر بازار، دچار نوساناتی شده و  شما در زمان شروع اقدامات لازم برای راه اندازی خط تولید، شاهد ارقام دیگری باشید. بنابراین توصیه می‌شود در هر زمان و برای شروع هر اقدامی، ابتدا برآورد هزینه را انجام داده سپس اقدامات لازم را انجام دهید. شما می توانید برای برآورد هزینه ها و درآمدتان از تولید زغال فشرده و دریافت مشاوره در این زمینه، با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

دسته بندی هزینه‌ های خط تولید زغال

اگر تمامی بودجه شما را برای راه اندازی خط تولید زغال را ۱۰۰ درصد در نظر بگیریم، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از هزینه‌هایی که در این کسب و کار برای شما وجود خواهد داشت، مربوط به هزینه تهیه مواد اولیه است و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد، صرفه پرداخت حقوق به نیروی انسانی می‌شود.

هر چقدر ابعاد کسب و کار شما وسیع‌تر باشد، باید نیروی انسانی بیشتری استخدام کنید و این درصد افزایش پیدا خواهد کرد. حدود ۲۵ درصد هزینه‌ها مربوط به تهیه برق و گاز است. نگهداری و مراقبت از دستگاه ها نیز هزینه‌های مربوط به خود را دارد. ۳۵ تا ۴۰ درصد از هزینه‌هایی که باقی می‌ماند، سود شما و اتفاقات غیر مترقبه‌ای است که ممکن است حین کار رخ دهد.

معایب تولید زغال فشرده

اگرچه تولید زغال فشرده درآمد قابل قبولی برای شما خواهد داشت و نیازی به مواد اولیه پیچیده ندارد، اما نمی‌توان گفت که راه اندازی این کسب و کار بدون هیچ مشکل و عیبی خواهد بود. تا زمانی که صاحبین کسب و کار به اصول و قوانین پایبند باشند، هیچ مشکلی در رابطه با تولید زغال فشرده وجود نخواهد داشت.

  • برخی از تولیدکنندگان زغال فشرده، از مواد شیمیایی غیر مجاز مانند چسب‌های بی کیفیت استفاده می‌کنند که باعث می‌شود محصولات آنها کارایی و عملکرد لازم را نداشته باشد. بنابراین اگر قصد راه اندازی خط تولید زغال فشرده را دارید، باید به کیفیت مواد اولیه و نحوه ساخت آن توجه داشته باشید. چرا که در صورت عدم رعایت نکات لازم، ممکن است علاوه بر اینکه سودی کسب نمی‌کنید، دچار ضرر و زیان شده و تمام سرمایه خود را از دست بدهید.
  • یکی دیگر از معایب این کسب و کار این است که فعالیت رقیبان زیاد است. به علت مناسب بودن شرایط خرید و فروش زغال در داخل کشور، تولید کنندگان بسیار زیادی اقدام به راه اندازی خط تولید زغال فشرده کرده‌اند. این موضوع باعث شده است، بررسی و تحلیل عملکرد رقبا در ابتدای کار، فرآیندی ضروری باشد.

بهترین راه برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده

همانطور که گفته شد، امروزه مراکز مختلفی وجود دارند که زغال فشرده را با کیفیت‌های مختلف تولید می‌کنند. کیفیت تولید زغال فشرده به کیفیت مواد اولیه، عملکرد و کارایی دستگاه ها بستگی دارد.

یکی از بهترین منابعی که شما می توانید با استفاده از آن زغال فشرده باکیفیت تولید کنید و به فروش برسانید، شرکت آتاصنعت است.آتاصنعت علاوه بر اینکه دستگاه ها و ماشین آلات باکیفیتی را در اختیار صاحبین کسب و کار قرار می دهد، آموزش تولید زغال فشرده را به صورت رایگان ارائه می دهد و شما می توانید بدون داشتن دانش تخصصی در این زمینه به راحتی زغال فشرده را تولید کنید.

این تنها مزیت آتاصنعت نیست. ما مواد اولیه با کیفیت را با بهترین قیمت در اختیار شما قرار می دهیم. حتی در صورت بروز مشکل، می توانید از پشتیبانی و مشاوره رایگان ما استفاده کنید. به این ترتیب شما با کمک آتاصنعت می توانید بهترین و باکیفیت ترین زغال را تولید کنید و به درآمد بالایی برسید.

اگر به این فکر می کنید که در صورت تولید زغال، نمی توان در این بازار پررقابت آن را را به قیمت مناسب به فروش رساند، ما این کار را هم برای تولیدکنندگان انجام می دهیم. شما می توانید پس از تولید با دستگاه ها و پشتیبانی های لازم، محصول خود را از طریق ما به راحتی، به فروش برسانید.

تولید زغال فشرده را چطور شروع کنیم؟

اگر علاقمند هستید یک کسب و کار پر درآمد راه اندازی کنید، بدون شک تولید زغال انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود. سرمایه لازم برای راه اندازی خط تولید زغال نسبت به سایر کسب و کارها بسیار پایین‌تر است. از طرفی شما مطمئن خواهید بود که با کمک این کسب و کار به صورت ماهیانه درآمد قابل قبولی خواهید داشت. شما می توانید برای شروع این کار از کارشناسان ما مشاوره های لازم را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *