مشاوره:09906091591
آدرس:اردبیل.شهرک صنعتی 1.انتهای خیابان 13غربی
پشتیبانی:09367045759

شرکت ماشین سازی آتاصنعت عبدالهی

زغال خودسوز چیست؟ + مزایا و معایب استفاده از آن

زغال خودسوز
17145048194451

زغال خودسوز چیست؟ + مزایا و معایب استفاده از آن

جدول محتواها

  • زغال خودسوز چیست؟
  • نحوه ساخت زغال خودسوز چگونه است؟
  • مزایای زغال خودسوز چیست؟
  • مضرات زغال خودسوز چیست؟
  • زغال خودسوز چه کاربردی دارد؟
  • چند نوع زغال خودسوز وجود دارد؟

یکی از ثابت ترین وسایلی که در صندوق عقب ماشین هر ایرانی در مسافرت ها دیده می‌شود، بادبزن زغال است. نحوه کار با آن را نیز که همه بلدند! همانطور که می‌دانید آتش برای بقا نیاز به اکسیژن دارد و به همین دلیل، بادبزن با فرستادن جریان هوا به آتش زیر زغال، باعث می‌شود زغال خاموش نشده و خللی در انتظار چشم به راهان کباب ایجاد نشود، تا اینجا مشکلی نیست اما یکی از سخت ترین کارهای پخت و پز با زغال نیز همین باد زدن به وسیله بادبزن است؛ دلیل آن هم سرعتی است که دست هنگام باد زدن زغال باید داشته باشد؛ یک کار ممتد که گاهی نیز طاقت فرسا می‌شود. در این مطلب قصد داریم درباره زغال خودسوز صحبت کنیم که می‌تواند سختی پخت و پز با زغال را کاهش دهد. با ما همراه باشید تا بیشتر با این نوع از زغال آشنا شویم.

زغال خودسوز چیست؟

برگردیم به سوال اصلی این مقاله و پاسخ آن، زغال خودسوز نوعی از زغال است که توسط فرآیندی که در ادامه توضیح خواهیم داد، تولید می‌شود که تفاوت آن با زغال های معمولی مانند زغال فشرده این است که با همان روشن شدن اولیه، تا مدت طولانی می‌سوزد و خاموش نمی‌شود، دیگر ویژگی جذاب زغال خودسوز، عدم نیاز آن به بادبزن است. همچنین زغال خودسوز هیچ بو و دودی ندارد و روی طعم غذایی که می‌پزید نیز تاثیری نمی‌گذارد.

همچنین بخوانید: 

نحوه ساخت زغال خودسوز چگونه است؟

زغال خودسوز توسط فناوری جدیدی ساخته می‌شود که باعث ماندگاری طولانی مدت آن است. در این فرآیند، همان زغال معمولی توسط واکنش هایی، هیدروژن گیری شده و سپس اکسیژن نیز به طور کامل از آن خارج می‌شود. از طرفی همانطور که گفتیم آتش برای بقا نیازمند اکسیژن بوده و زغالی که اکسیژن آن کاملا گرفته شده، مستعد و علاقه مند جذب اکسیژن است، برای همین هنگامی که زغال اولین جرقه آتش را دریافت می‌کند، به سرعت گُر گرفته و روشن می‌شود. نیاز به توضیح مجدد نمی‌باشد که تا وقتی که این زغال اکسیژن دریافت کند، آتش روشن باقی مانده و زغال می‌سوزد. به همین دلیل به این زغال، زغال خودسوز می‌گویند.

مزایای زغال خودسوز چیست؟

زغال خودسوز مزایای زیادی دارد که پیش‌تر با بعضی از آن ها آشنا شدید. در این قسمت راجع به فواید آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

قیمت

جای هیچ شکی نیست که زغال خودسوز از نظر اقتصادی به صرفه تر است؛ چرا که مقدار کمی از آن، می‌تواند تا مدت بسیار زیادی روشن باقی بماند و همین باعث می‌شود با یک بار هزینه، بتوانید تا مدت های طولانی از یک بسته زغال خودسوز استفاده کنید.

17145048350121

راحتی

همانطور که در مقدمه همین متن گفتیم، زغال های معمولی به بازوانی آهنین نیاز دارد تا شخص باد زننده خسته نشود و بتواند آتش زغال را روشن نگه دارد اما زغال خودسوز دردسر مربوط به باد زدن زغال را ندارد و به راحتی می‌توانید تا سرخ شدن کامل زغال از روشن بودن آن اطمینان حاصل کنید.

زغال خودسوز تمیز است!

زغال خودسوز، دود و بو ندارد. زغال خودسوز طعم غذا را تغییر نمی‌دهد. زغال خودسوز خاکستر برجای نمی‌گذارد. زغال خودسوز نمی‌گذارد درختان قطع شوند. بله زغال خودسوز تمیز است و این تمیزی برای محیط زیست ارزش بالایی دارد.

مضرات زغال خودسوز چیست؟

رسیدیم به سوالی که اکثر افرادی که به سلامت خود و خانواده شان اهمیت می‌دهند، همواره مدنظرشان بوده است. زغال خودسوز نیز مانند هر ماده دیگری اگر با روش های غیر اصولی و غیر استاندارد ساخته شود، قطعا دارای مضرات و معایبی خواهد بود. همانطور که گفتیم زغال باید طی یک فرآیند هیدروژن زدایی به زغال خودسوز تبدیل شود. حال اگر کسی با استفاده از مواد شیمیایی بخواهد این فرآیند را کامل کند، قطعا آن را حاوی مواد مضر می‌کند که هم ممکن است این مواد شیمیایی پس از سوختن زغال وارد هوا شوند و هم می‌توانند روی مواد غذایی که قرار است با آن زغال پخته شوند تاثیر منفی بگذارند. بنابراین لازم است برای خرید زغال خودسوز به دنبال شرکت هایی باشید که امتحان خودشان را با موفقیت پس داده اند.

17145048519061

زغال خودسوز چه کاربردی دارد؟

از کباب در این متن زیاد گفتیم! اما زغال خودسوز دیگر چه کاربردی دارد؟ به طور کلی هرکاری که زغال سنتی می‌تواند انجام دهد را زغال خودسوز بهتر انجام می‌دهد. پخت و پز یکی از مهمترین کاربردهای زغال خودسوز است که به دلیل نداشتن بو و دود، طعم غذا را دگرگون نمی‌کند؛ همچنین حتما شاهد اسپند دود کردن در محیط های مختلف بوده اید، زغال خودسوز چون دود ندارد، بوی اضافه ای به اسپند اضافه نمی‌کند.

چند نوع زغال خودسوز وجود دارد؟

در کل می‌توان گفت سه نوع زغال خودسوز یا به بیان بهتر، سه نوع روش تولید زغال خودسوز وجود دارد  که با یکی از آن ها تا حدودی آشنا شدید.

  • روش تولید زغال خودسوز با هیدروژن زدایی

روش اول که با استفاده از فرآیند هیدروژن گیری زغال معمولی صورت می‌گیرد را توضیح دادیم؛ همانطور که گفتیم در این روش هیدروژن زغال گرفته شده و اکسیژن آن نیز به طور کامل خارج می‌شود و این باعث می‌شود زغال تشنه دریافت اکسیژن باشد و تنها یک جرقه کافی است تا زغال به سرعت آتش بگیرد و این آتش نیز ماندگاری بسیار بالایی دارد.

  • روش تولید زغال خودسوز با افزودن مواد شیمیایی

در این روش فرآیند خودسوز کردن زغال های معمولی با استفاده از مواد شیمیایی مبتنی بر نفت است. به این صورت که به نسبت یک به ده زغالی که می‌خواهند خودسوز کنند، مواد شیمیایی محلول اضافه میکنند و بلافاصله در بسته بندی زغال را می‌بندند. برای این نوع روش از دو نایلون درون هم استفاده می‌شود که باید پس از افزودن محلول به سرعت پرس شوند. این زغال هنگام باز کردن بسته به دلیل محلول شیمیایی خیس است‌ و در صورتی که بسته باز شده در مدت زمان حداکثر 4 یا 5 روز استفاده نشود، به دلیل فرّار بودن محلول، خاصیت خودسوز بودن خود را از دست می‌دهد. توجه داشته باشید تا حد امکان از این زغال برای پخت و پز استفاده نکنید.

17145048692341
  • روش تولید زغال خودسوز با پودر

 در این روش به زغال های خشک و آماده بسته بندی، پودر خودسوز اضافه می‌شود و سپس در زغال بسته می‌شود. مزیت این روش این است که دیگر محدودیت مصرف در بازه کوتاه زمانی را ندارد و می‌توان پس از باز کردن بسته برای مدت طولانی همچنان آن را نگهداری کرد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی راجع به زغال خودسوز، روش تولید آن و مزایا و معایب آن به شما بدهیم. شرکت آتاصنعت، تولید کننده انواع کوره زغال و دستگاه زغال ساز، افتخار کارآفرینی برای تعداد زیادی از هموطنان را دارد و برای آن دسته از عزیزانی که علاقه مند به کار در حوزه زغال هستند، آماده خدمت‌رسانی می‌باشد. خبر خوب اینکه نگران کار با این دستگاه ها نباید باشید چرا که آموزش های لازم به صورت کاملا رایگان به شما داده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *