زغال لیمو

زغال لیمو مجلسی
زغال قلم لیمو

زغال لیمو

زغال لیمو چیست و جز کدام دسته از زغال ها محسوب می شود؟ در چه جاهایی از این ‌زغال استفاده می شود ؟ و از چه ویژگی هایی برخوردار است؟ مراحل تولید زغال لیمو کدامند؟

اگر به دنبال پاسخ این سوال ها هستید و اطلاعاتی در مورد زغال لیمو ندارید تا انتهای  این مقاله ما را همراهی کنید .

این یک امر غیر قابل انکار است که زغال لیمو یکی از عالی ترین ، بهترین و با کیفیت ترین انواع زغال به حساب می آید. پروسه ی تولید کلی این محصول از سوزاندن تنه ی درخت مرکبات به ویژه درخت لیمو به دست می آید. از قابلیت های زغال لیمو می شود به سوختن آرام و یکنواخت آن در مصرف قلیان اشاره کرد. تولید این محصول به دو روش سنتی و صنعتی صورت می گیرد. در حال کنونی به دلیل افزایش آلودگی هوا و جلوگیری از ایجاد آلودگی در محیط زیست روش صنعتی بیشتر قابل استفاده قرار می گیرد.

زمان تولید زغال

ساخت زغال لیمو در کوره‌های سنتی مدتی  حدود ۱۸ الی ۲۵ روز طول می کشد. ولی در کوره‌های صنعتی زمان تولید برای زغال در کوره های زغال پزی ، تولید زغال لیمو حداقل  سه روز زمان می‌ لازم دارد.

قابلیت های متعدد زغال لیمو

زغال لیمو گونه ای از بریکت یا زغال فشرده می باشد که به صورت صنعتی در کوره ی زغال پزی، تولید می‌شوند. به علت قیمت ایده آل و فراوانی آن در شهرهای بزرگ خرید و فروش بسیار خوبی دارد. از قابلیت ها و ویژگی های بسیار عالی و قابل توجه این نوع از زغال می‌ شود به فاکتور هایی همچون دوام ، استقامت و استحکام  و حرارت بالا، جرقه نزدن در هنگام سوختن، تولید خاکستر بسیار کم ، زمان ماندگاری بالا و سریع روشن شدن آن اشاره کرد. برای مصرف و استفاده در منزل و قلیان عالی‌ ترین گونه ی زغال به شمار می رود. در کشورهای خاورمیانه استفاده و مصرف از قلیان بیشتر از کشور اروپا و آسیا صورت می گیرد و صادرات زغال بسیار زیاد است و سود بسیار زیادی هم در پی دارد .

مراحل تولید زغال لیمو

زمانی که در کوره تولید زغال لیمو ، چوب برای تبدیل شدن به زغال آماده می شود ، در مراحل اول محصولی به نام سرکه چوب به دست می‌آید که در صنعت کشاورزی‌ بسیار مورد استفاده و مصرف قرار می گیرد. در صنعت کشاورزی برای از بین بردن و رفع و نابودی آفت ها و گیاهان هرز و بی فایده و هم چنین به عنوان کود برای گیاهان استفاده می شود. در صورتی که دمای سرکه چوب بیشتر از ۲۰۰ درجه سانتی گراد باشد مقداری خاصیت و حالت سیدی پیدا می‌کند و جهت از بین بردن علف هرز و آفات مورد استفاده قرار می گیرد ، اما در برابر قطران ‌گیری بعد از دمای ۲۰۰ درجه دیگر خاصیت اسیدی نخواهد داشت و از آن می توان  به عنوان کود برای گیاهان استفاده کرد.

همچنین در کوره‌های صنعتی زغال با ورقه های ضخیم و استیل پوشیده می شود و با افزایش دما و حرارت دچار اکسید شدن و سوخته شدن نمی‌شود و برای تولید کوره صنعتی از پروفیل‌های صنعتی که از مقاومت بالایی برخوردار هستند در مقابل انبساط و انقباض دما استفاده میگردد.

از خواص و قابلیت های کوره‌های صنعتی تولید زغال لیمو می شود به کار کردن آسان با این دستگاه اشاره کرد. نصب و راه‌اندازی راحت و ساختار مقاوم و محکم کوره ی تولید زغال و سود و بهره‌وری بالای آن از ویژگی  های والا و مفید و مهم کوره‌های صنعتی زغال می‌باشد. مقرون به صرفه بودن یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار مهم کوره‌های صنعتی می‌باشد. در اکثر مواقع برای ساختن این زغال از چوب درختانی استفاده می شود که ترک نخورده باشد. چوب میوه هایی همچون  پرتغال، نارنج، چوب محکم و ضخیم درخت های  جنگل که شامل ، انار، شمشاد می‌شود و هر نوع چوب درختی که هیچ ترکی روی آن نباشد را می توان مورد استفاده قرار داد.

نکات کاربردی در تولید

در این میان تنها باید به روش پخت آن ها دقت کرد که تمامی مراحل با دقت کامل رعایت شود. مراحل تولید این زغال شامل پنج مرحله است که حدود 120 الی 160 ساعت زمان می برد. این نوع زغال یکی از بهترین زغال های بازار به حساب می آید. هم چنین پر استفاده ترین آن ها در صنایع مختلف است و بسیار کاربردی است. شما می توانید با خرید و فروش زغال کسب در آمد خوبی در این صنعت داشته باشید هم چنین‌  با راه اندازی خط تولید زغال لیمو به تولید و فروش حجم زیادی از آن بپردازید. شروع  فعالیت در آن هزینه ی کم تری نسبت به بقیه ی کسب و کار ها دارد.

امیداوریم که اطلاعات لازم در مورد زغال لیمو را در اختیار شما قرار داده باشیم و این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *