مشاوره:09906091591
آدرس:اردبیل.شهرک صنعتی 1.انتهای خیابان 13غربی
پشتیبانی:09367045759

شرکت ماشین سازی آتاصنعت عبدالهی

طرح توجیهی تولید زغال از سبوس برنج

سبوس برنج
17161322122401

طرح توجیهی تولید زغال از سبوس برنج

آنچه در این مطلب می خوانید:

  1. مزایای تولید زغال با سبوس برنج
  2. فرآیند تولید زغال از سبوس برنج
  3. مواد اولیه و تجهیزات لازم برای تولید زغال با سبوس برنج
  4. هزینه تولید زغال از سبوس برنج و درآمد حاصل از آن
  5. طرح توجیهی تولید زغال از سبوس برنج

امروزه تولید زغال به روش صنعتی و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته انجام می‌شود. مواد اولیه مورد استفاده در این روش نیز شامل مواد ضایعاتی مانند خاک اره، پوست گردو و خاک زغال است. دسترسی آسان به این مواد اولیه و مقرون به صرفه بودنشان باعث شده که افراد زیادی تمایل به شروع تولید زغال با این روش داشته باشند.

یکی دیگر از مواد اولیه‌ تولید زغال فشرده، سبوس برنج است. این ماده در واقع لایه سخت خارجی برنج است که بعد از جداسازی از دانه آن، برای تولید زغال مصرف می‌شود. اما به نظر شما مزایای تولید زغال با این ماده اولیه چیست و به چه امکانات و لوازمی برای این‌کار نیاز است؟ در ادامه به طور کامل به سوالات شما در خصوص تولید زغال با سبوس برنج، مزایا، معایب و طرح توجیهی تولید زغال از سبوس برنج پاسخ می دهیم.

پیشنهاد به مطالعه بیشتر: زغال فشرده چیست؟

مزایای تولید زغال با سبوس برنج

طرح توجیهی تولید زغال از سبوس برنج

استفاده از هریک از مواد اولیه تولید زغال از جمله خاک اره، پوست گردو و سبوس برنج، خواص و مزایای خاص خودش را برای شما و کسب و کارتان دارد. مزایای تولید زغال از سبوس برنج به شرح زیر است:

  • داشتن سیستم پیوسته و به روز

تولید زغال با سبوس برنج، نسبت به تولید زغال با چوب در گذشته، پیشرفت بیشتری پیدا کرده است و باعث تولید زغال‌هایی باکیفیت‌تر و مرغوب‌تر می‌شود؛ چرا که به کمک دستگاه تولید زغال با فناوری‌های مدرن و ترکیبی است.

  • مصرف انرژی پایین تر هنگام تولید

دستگاه تولید زغال فشرده و کوره زغال، از میزان انرژی پایینی برای تولید زغال با سبوس برنج استفاده می‌کنند و شما می‌توانید با مصرف گاز و برق کم تر، تولیدات زغال قابل توجهی داشته باشید.

  • حفاظت از محیط زیست

دستگاه‌های مورد استفاده برای تولید زغال فشرده، از سیستم‌های پیشرفته برای جمع کردن گرد و غبار استفاده می‌کنند. از طرفی این دستگاه می‌تواند ذرات و عوامل مضر موجود در بخار تولید شده از فرآیند کربنیزاسیون را فیلتر کند. همین امر باعث می‌شود که دود و آلاینده کم‌تری از کار تولیدی شما به محیط زیست برسد و به آن صدمه نزند.

  • تولید در مقادیر زیاد

با توجه به آسان بودن دسترسی به مواد اولیه و اتوماتیک بودن دستگاه در این روش؛ می‌توان زغال‌هایی باکیفیت را در میزان تقریبی 1 تن در 8 ساعت تولید کرد.

  • استفاده پایدار از منابع طبیعی بدون آسیب به محیط زیست

همان‌طور که می‌دانید در تهیه زغال به روش سنتی، از چوب درختان به وسیله قطع کردن آن‌ها استفاده می‌شود. این در حالیست که برای تولید زغال با سبوس گندم، از مواد ضایعاتی و دورریز استفاده می‌شود.

این امر، به شما کمک می‌کند تا از منابع طبیعی برای هدفی پایدار استفاده کنید؛ چون در گذشته سبوس برنج به عنوان ماده ای بی‌فایده و ضایعاتی شناخته می‌شد، اما اکنون می‌توان از آن بدون صدمه به محیط زیست برای تولید زغال فشرده، با کیفیتی بالا استفاده کرد.

  • قابل اعتماد و بدون خطر

جالب است بدانید که در تولید زغال با سبوس برنج، می‌توان به سادگی و بدون هیچ خطری از دستگاه زغال فشرده استفاده کرد و این امر باعث اطمینان شما از بی‌خطر بودن این کار می‌شود.

فرآیند تولید زغال از سبوس برنج

17161322318061

در فرآیند تولید زغال با سبوس برنج، ابتدا لایه‌های بیرونی از دانه‌های برنج جدا می‌شوند و بعد از آن نیز در طی فرآیندی به نام پیرولیز، به زغال چوب تبدیل می‌شوند. در این فرآیند از ماشین‌ها و دستگاه‌های مخصوص تولید زغال با سبوس برنج استفاده می‌شود و مراحل زیر را دارد:

1. جمع آوری و تهیه پوسته برنج

در ابتدا شما باید با کشاورزان مزارع کشت برنج، ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها بخواهید تا سبوس‌های برنج خود را بعد از برداشت محصولاتشان، به شما بفروشند. در این هنگام نوبت انتقال این سبوس‌ها به کارخانه زغال‌سازی و تمیز و خشک کردن آن‌ها از هرگونه کثیفی، سنگ، ناخالصی و رطوبت می‌رسد.

2. قرار دادن پوسته برنج در دستگاه

شما در این مرحله باید سبوس برنج را در دستگاه تولید زغال قرار دهید. این دستگاه، ظرفی مهر و موم شده دارد که با استفاده از منبع حرارتی خارجی گرم می‌شود. این ظرف‌ها برای نگهداری سبوس برنج و جلوگیری از ورود اکسیژن به آن‌هاست.

3. حرارت دهی به پوسته برنج

در این مرحله، سبوس برنج تا دمای خاصی گرم می‌شود و این امر، باعث شکستن و آزاد شدن گازهایی مانند هیدروژن، متان و مونوکسید کربن به دلیل عدم وجود اکسیژن می‌شود.

سپس این گازها از لوله‌ای تعبیه‌شده در دستگاه بالا آمده و با استفاده از سیستم خنک‌کننده و میعان، به شکل مایعی متراکم در می‌آیند. از این مایع، بعد از جمع‌آوری می‌توان به عنوان سوخت و ماده اولیه شیمیایی استفاده کرد.

4. تبدیل پوسته برنج به زغال

بعد از جمع‌آوری گازها، مواد جامد باقی‌مانده از سبوس برنج در ظرف در بسته، کم‌کم به زغال تبدیل می‌شوند. این فرآیند ممکن است چندین ساعت طول بکشد. فراموش نکنید که برای تولید بهتر زغال باید دمای دستگاه با دقت زیادی کنترل شود. بعد از تشکیل زغال نیز آن را از دستگاه خارج می‌کنند و اجازه می‌دهند تا خنک شود.

5. درجه‌بندی و بسته‌بندی زغال

درجه‌بندی زغال فشرده بر اساس اندازه و کیفیت آن است و همین امر نیز در بسته‌بندی این محصول تاثیر می‌گذارد. بعد از خنک شدن زغال تولیدی، درجه‌بندی آن انجام می‌شود و سپس نوبت به بسته‌بندی آن می‌رسد. در بسته‌بندی زغال نیز می‌توان از کیسه‌های کوچک برای مصارف خانگی و گونی‌های بزرگ برای مصارف صنعتی و تجاری استفاده کرد.

مواد اولیه و تجهیزات لازم برای تولید زغال با سبوس برنج

ماشین آلات تولید زغال از سبوس برنج

برای تولید زغال با سبوس برنج نیازمند مواد اولیه‌ای همچون خاک زغال و سبوس برنج هستید و باید دستگاه‌های زیر را تهیه کنید:

  • دستگاه خردکن

این دستگاه، برای تبدیل سبوس برنج به قطعات ریز و پودر استفاده می‌شود؛ چون برای تولید زغال فشرده اندازه ذرات مواد اولیه باید بین 3 تا 5 میلی‌متر باشد و همین امر، نیاز به دستگاه خردکن را بیشتر می‌کند.

  • خشک‌کن

برای تولید زغال باید رطوبت مواد اولیه تا درصدی گرفته شود. این دستگاه، به شما کمک می‌کند تا کیفیت زغال خود را با خشک کردن به اندازه مواد اولیه خود تضمین کنید.

  • دستگاه تولیدکننده بریکت (اکسترودر)

دستگاه اکسترودر زغال، وظیفه فشرده‌سازی و ترکیب مواد اولیه مانند سبوس برنج به بریکت زغال را دارد. اهمیت کیفیت این دستگاه، در تولید زغالی مرغوب، بسیار زیاد است؛ چون بریکت‌ها باید کاملا فشرده، منظم و بدون ترک‌خوردگی باشند. فراموش نکنید که این دستگاه برای تولید زغال با پوست گردو نیز استفاده می‌شود.

  • کوره کربنیزاسیون

کار پخت بریکت‌های تولیدی توسط اکسترودر، با کوره تمام می‌شود. این دستگاه می‌تواند بریکت زغال ساخته شده از سبوس برنج را به راحتی تبدیل به زغال کنند.

  • سیستم حذف گرد و غبار مواد اولیه

این سیستم، می‌تواند گرد و غبار و ناخالصی‌ها را در تولید زغال با خاک اره و سبوس برنج جدا کند تا شما بتوانید محیط بهداشتی کارخانه را حفظ کنید. یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه، خنک کردن مواد نیز است.

  • سیستم تصفیه

در فرآیند تولید زغال فشرده، ایجاد دود و آلودگی در خط تولید امری طبیعی است. این سیستم، به شما کمک می‌کند تا دودهای حاصل از تولید زغال با سبوس برنج از بین برود و به محیط زیست نیز آسیب نرسد.

هزینه تولید زغال از سبوس برنج و درآمد حاصل از آن

تولید زغال از سبوس برنج

تولید زغال به روش صنعتی و با استفاده از دستگاه تولید زغال فشرده، درآمد بالایی دارد. چون هم می‌توان آن را در بازار داخلی فروخت و هم امکان صادرات آن برای شما فراهم است. از طرفی شما به دلیل خرید دستگاه و مواد اولیه، لازم نیست هزینه هنگفتی را بپردازید. اما به طور کلی باید برای تامین موارد زیر به دنبال سرمایه‌ای متناسب با میزان تولید خود باشید:

  1. خرید یا رهن و اجاره کارگاه و سوله‌ای با حداقل 200 متر مربع فضای مسقف
  2. خرید دستگاه‌های مورد نیاز، به صورت نو یا دست دوم
  3. خرید و شارژ مواد اولیه متناسب با حجم تولید
  4. استخدام پرسنل، به همراه آموزش تولید زغال به آن‌ها
  5. در نظر گرفتن سرمایه‌ای ثابت به همراه پس‌انداز
  6. هزینه تجهیز کارگاه با توجه به طرح توجیهی تولید زغال فشرده

طرح توجیهی تولید زغال از سبوس برنج

با در نظر گرفتن هزینه های تولید زغال از سبوس برنج و در دسترس بودن مواد اولیه آن در کنار تقاضای بالایی که این محصول در داخل و خارج از کشور دارد، می توان آن را یک کسب و کار سودده دانست و از طریق آن بیشترین نتیجه را از سرمایه گذاری در یک کار تولیدی به دست آورد.

بیشتر کشورهای مصرف کننده که می توانید به آنها صادرات زغال را انجام دهید، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، ترکیه و … هستند و شما می توانید علاوه بر پوشش دادن تقاضای بالای این محصول در داخل، روی صادرات آن نیز حساب باز کنید. در نتیجه تولید زغال با سبوس برنج یک کار تولید مقرون به صرفه است که می توانید انجام دهید.

نتیجه‌گیری

امروزه افراد زیادی با توجه به سودآور بودن تولید زغال فشرده، دست به راه‌اندازی این کار می‌زنند. اما نکته مهم این‌جاست که همه آن‌ها ممکن است موفق نشوند و به سودی عالی نرسند. چون از فرمول ساخت زغال فشرده مرغوب، باخبر نیستند و در نتیجه نمی‌توانند زغالی با کیفیت را تولید کنند یا از پس هزینه‌های کار تولیدی و فروش محصولاتشان بر‌آیند.

اینجاست که وجود تیمی با تجربه برای موفقیت در تولید زغال فشرده، اهمیت زیادی پیدا می‌کند. شرکت آتاصنعت به عنوان یکی از تولیدکنندگان انواع دستگاه زغال فشرده به شما کمک می‌کند تا خط تولید زغال با سبوس برنج را با هزینه‌ای مقرون به صرفه راه اندازی کنید و خیالتان از تامین مواد اولیه و فروش محصولاتتان نیز راحت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *